Bedrijven

Veel bedrijven maken gebruik van bedrijfskleding voor hun personeel. Na verloop van tijd wordt deze vervangen vanwege slijtage of ander logo.

Bedrijfstextiel

Het produceren van bedrijfskleding heeft een flinke voetafdruk en verbranden zou zonde zijn, alle grondstoffen gaan voor eeuwig verloren.

Wij kunnen tegen betaling uw bedrijfskleding verwerken volgens de Ladder van Lansink. Wij begrijpen dat niet elke stap haalbaar is en dat hoeft ook niet. We maken graag een aanbod gebaseerd op de stappen die voor u werken.

Allereerst dient de kleding bij ons sorteercentrum te komen, dit kunt u zelf doen of wij kunnen dit voor u verzorgen. Vanaf dat punt ziet het proces er als volgt uit:

  • Preventie – wij sorteren de bedrijfskleding en leveren het beste terug
  • Hergebruik – kwaliteiten uit het sorteerproces die verkocht kunnen worden in o.a. Afrika
  • Repurpose – wij maken met ons sociaal naaiatelier diverse producten zoals (rug)tassen, tablet sleeves, sleutelhangers, etc.
  • Recycling – er worden poetslappen gesneden, vilt gemaakt en zelfs garen gesponnen
Neem contact met ons op

Grondstof besparing

Waterbesparing

Reduceer CO2-uitstoot

Repurpose

Texned Group vindt het belangrijk om voor alle soorten textiel een goede oplossing te vinden. Zo maken wij zomerkleding van onverkoopbare gebruikte winterkleding en gebruiksvoorwerpen van oude bedrijfskleding.

Dit noemen wij repurpose, het kledingstuk dermate aanpassen dat het een 2e leven krijgt met een ander doeleind zonder het mechanisch of chemisch te recyclen.

Dit doen wij in samenwerking met Makers Unite, een creatief textielproductie bedrijf met een sociale missie. Door middel van talentontwikkelingsprogramma’s en door het ontwerpen en produceren van duurzame kleding en merchandise ondersteunen zij nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond.

Lees meer