Per 1 februari wijzigt onze bedrijfsnaam van Texned naar TexNL.

Inzameling

Al jou textiel is welkom, of het nu heel of kapot is. Als het maar niet nat of sterk vervuild is want dan kunnen wij er ook niks meer mee. En je doet ons een enorm plezier als je alles in een gesloten zak aanlevert en schoenen per paar aan elkaar bindt!

Er is nog een wereld te winnen want de helft van het textiel komt helaas in de verbranding terecht en dat is zonde. Dus gooi die kapotte sok niet in de prullenbak maar zie het als herinnering om eens door je kast heen te gaan en vul een zak waar naast kapotte sokken ook kleding in gaat die je niet meer draagt.

Flexibele inzameling
Transparante verwerking
Innovatieve oplossingen
CO2 neutrale inzameling

Jouw ingeleverde textiel komt na inzameling terecht in één van onze sorteringen waar we het sorteren op wat herdraagbaar is en dat verkopen we. Wat overblijft sorteren we op materiaalsoort om daarna zo hoogwaardig mogelijk te recyclen.

Herdraagbare kleding verkopen wij zo dicht mogelijk bij huis, dit houdt in dat we het eerst in Nederland proberen te verkopen en als dat niet mogelijk is pas erbuiten. In Nederland doen we dat via onze eigen online shop en via diverse tweedehandswinkels.

Als het textiel echt versleten is of er geen vraag naar is dan wordt het gerecycled. Onze mensen zullen al deze kledingstukken sorteren op het soort materiaal (en soms zelfs op kleur) zodat het verstuurd kan worden naar onze samenwerkingspartners die er dan weer garen van maken, poetslappen, isolatie, etc.

Wat mag er in de container?

Eigenlijk alle kleding, huishoudelijk textiel en schoenen zolang het maar niet te besmeurd is met bijvoorbeeld olie of verf.  Dus ook als iets kapot is mag het in de container, wij zullen het dan zo hoogwaardig mogelijk recyclen.

Kleding

Bedtextiel

Schoenen

Woontextiel

Accessoires

Speelgoed

Door textiel schoon en droog in een gesloten zak te doen en schoenen per paar bij elkaar te binden
blijft de kwaliteit zo goed mogelijk behouden. Zo kunnen we het textiel een betere bestemming geven.

Samenwerking met onder andere;

Wil je meer weten over hoe wij ons steentje bijdragen
aan een schonere en circulaire textielketen?