Inzameling

Textiel is een verzamelnaam voor alle kleding, schoenen,
beddengoed, stoffering, doeken, accessoires, tassen en knuffels.

Volgens verschillende onderzoekbureaus wordt er in Nederland ruim 135 miljoen kilo textiel weggegooid bij het huishoudafval. Het textiel komt terecht in de verbrandingsoven en dat is zeer slecht voor ons milieu. Naast het verliezen van de grondstoffen gaat er 425 miljoen kilo Co2 besparing letterlijk in rook op. Dit staat gelijk aan de Co2 uitstoot in een jaar van 21.250 Nederlandse huishoudens.

100% circulair

Met het gescheiden inzamelen van textiel verdwijnen grondstoffen niet in de verbrandingsoven. Dit helpt mee op weg naar een 100 % circulaire textielketen.

Wat mag er in een container

Textiel inzamelen, wat is nu eigenlijk de beste manier?

Wat het beste past bij de opdrachtgever!

Dit houdt in dat wij de inzameling kunnen verzorgen of de opdrachtgever zelf. De inzamelmiddelen kunnen eigen opslag, bovengrondse-, ondergrondse- of handlos containers zijn. Ook kunnen we samen kijken naar innovatieve, alternatieve manieren van inzamelen waaronder on-demand huis aan huis inzameling.

Als het uiteindelijk maar terecht komt in 1 van onze sorteringen in Nederland. Wij geloven namelijk in lokale/nationale verwerking waarbij wij onszelf eigenaar maken van de uitdagingen in onder andere de recycling van textiel.

Wilt u hier meer over weten? Wij staan u graag (digitaal) te woord.