Per 1 februari wijzigt onze bedrijfsnaam van Texned naar TexNL.

Over ons

Als familiebedrijf zijn we al ruim 30 jaar actief in het sorteren en verwerken van gebruikt huishoudelijk textiel. Texned is de jongste telg in de groep en houdt zich aan de voorkant bezig met slimme manieren van inzameling en aan de achterkant wat we nog meer kunnen doen met het uitgesorteerde textiel. Waar moet je dan aan denken? Zelf verkopen van de beste kledingstukken in Nederland via een webshop, kleding en schoenen repareren/refurbishen, in plaats van zelf inzamelen kijken we wat er al aan bestaande logistiek is, doorsorteren en bewerken van textiel voor recycling om er weer nieuw garen van te maken.

Natuurlijk voldoen we aan alle wet- en regelgeving en zijn we gecertificeerd volgens de certificeringregel van de Vereniging Herwinning Textiel, onze branche organisatie.

Ons doel is om zoveel mogelijk lokaal te doen met textiel en absoluut te voorkomen dat het ongesorteerd over de grens heen gaat want dan weten we niet wat ermee gebeurt en gaat het ten koste van werkgelegenheid in Nederland.

Slimme logistiek
Transparante verwerking
Innovatieve oplossingen
CO2 neutrale inzameling

Missie een 100% circulaire textielketen

Wij werken aan een circulaire textielketen omdat wij een bijdrage willen leveren aan een duurzame wereld met behoud van grondstoffen. Dit doen wij door inzameling, verwerking en recycling van (gebruikt) textiel.

Onze visie

Al het textiel uit Nederland in Nederland verwerken waarbij we hergebruiken waar mogelijk en voor alle recycling kwaliteiten hoogwaardige, circulaire oplossingen vinden.

Wil je meer weten over hoe wij ons steentje bijdragen
aan een schonere en circulaire textielketen?