Per 1 februari wijzigt onze bedrijfsnaam van Texned naar TexNL.

Circulaire Textiel Hub

Wij willen een circulaire textielketen stimuleren maar hoe doe je dat nu? Er zijn allerlei initiatieven zoals bijvoorbeeld chemische recycling van katoen en polyester, helaas gaat het nog jaren duren voor dit op grote schaal gedaan kan worden en zijn de investeringen heel hoog. Dit werkt voor ons niet, wij willen op korte termijn aan iets beginnen wat tegen een acceptabele investering gedaan kan worden. Zo zijn we op het idee van de eerste Circulaire Textiel Hub van Nederland gekomen; meer doen met textiel gecombineerd met sociale inclusiviteit.

Innovatief
Verbindend
Circulariteit
CO2 neutrale inzameling

Waar moet je dan aan denken?

In samenwerking met de Gemeente Rotterdam gaan wij aan de slag met 30-40 mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt die wij een werkervaringsplaats bieden. In 3 maanden tijd werken we met deze groep aan arbeidsritme, communivatieve vaardigheden en doen ze werkervaring op in één of meerdere functies die wij aanbieden.

Wat gaan we doen?

Reuse

Met een aangepast sorteerproces worden er items gemaakt die daarna op onze andere locatie verder gesorteerd worden met als doel maximaal product hergebruik.

Repair

. In ons naaiatelier zullen kledingstukken met kleine defecten gerepareerd worden. Hiermee daalt het percentage recycling en stijgt het percentage hergebruik.

Refurbish

Met een schoen cleaning straat maken we sneakers en suède schoenen weer als nieuw. Hierdoor kunnen we ze in onze eigen webshop verkopen in plaats van te exporteren.

Repurpose

In ons naaiatelier maken we gebruiksvoorwerpen van onbruikbare (bedrijfs)kleding zoals tassen, laptop sleeves, etc.

Resell

Met een eigen webshop waarvan het fysieke gedeelte in de hub staat verkopen wij de beste kwaliteiten zo lokaal mogelijk.

Recreate

Wij bieden plaats aan 1 tot 2 startups die zich bezig houden met iets nieuws te maken van oud en onbruikbaar textiel.

Recycling

Het textiel wat geschikt is voor poetslappen snijden wij zelf en zetten we lokaal in de Rotterdamse haven af.

Alle bovenstaande activiteiten zijn volledig aangepast op de doelgroep zonder inbreuk te doen op het verdere sorteerproces, er wordt dus geen dubbel werk gedaan! En dat is uniek, sociale werkgelegenheid die niet afhankelijk is van subsidies.

Samenwerking met onder andere;

Wil je meer weten over hoe wij ons steentje bijdragen
aan een schonere en circulaire textielketen?