Recycling

Gebruikt textiel – grondstof voor nieuw

Textiel wat niet meer in aanmerking komt voor hergebruik wordt gesorteerd op materiaal en kleur ter voorbereiding op verdere verwerking. Voorbeelden van bestaande en geïmplementeerde recycling methoden:

  • Nieuwe garens

  • Isolatie materiaal

  • Vilt

  • Poetslappen

Innovatie

Wij zien innovatie enerzijds in het optimaliseren/verbeteren van onze huidige processen en anderzijds in het zoeken naar nieuwe manieren van recyclen. Voor dat laatste nemen we deel aan veelbelovende projecten en onderzoeken om textiel hoogwaardiger te verwerken. We zoeken bewust de samenwerking in de keten om inzameling, sortering en recycling op elkaar af te stemmen. Om dit te financieren reserveren wij een deel van onze inkomsten.

De belangrijkste stap die wij tot nu toe gemaakt hebben in ons doel om een 100 procent circulaire textielketen te creëren is recycling kwaliteiten door middel van repurpose te upcyclen naar hergebruik.

Jaarlijks verzamelen wij

miljoenen kilo’s textiel in

1 kilo textielinzameling bespaart

3,432 gram co2 besparing

Hergebruik- en recyclingpercentage

maar liefst 95%

Poetslappen

Voorkomen dat textiel voor poetslappen geëxporteerd wordt bespaart enorm veel Co2, biedt transparantie en creëert werkgelegenheid in goede omstandigheden.

Poetslappen worden veelal gebruikt in de automotive-, schoonmaak- en machinebouw industrie. Naast onze standaard producten in wit en bont katoen is het ook mogelijk om klant specifiek (materiaal, afmeting) poetslappen te snijden.

Neem contact op voor meer informatie en prijzen.

Contact