Repurpose

Kledingstukken een tweede leven geven.

Texned Group vindt het belangrijk om voor alle soorten textiel een goede oplossing te vinden. Zo maken wij zomerkleding van onverkoopbare gebruikte winterkleding en gebruiksvoorwerpen van oude bedrijfskleding.

Dit noemen wij repurpose, het kledingstuk dermate aanpassen dat het een 2e leven krijgt met een ander doeleind zonder het mechanisch of chemisch te recyclen.

Dit doen wij in samenwerking met Makers Unite, een creatief textielproductie bedrijf met een sociale missie. Door middel van talentontwikkelingsprogramma’s en door het ontwerpen en produceren van duurzame kleding en merchandise ondersteunen zij nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond.

Hun allereerste opdracht was een toepassing vinden voor reddingvesten die achtergebleven waren door vluchtelingen. Hier zijn laptophoezen, rugzakken en meer van gemaakt. Sindsdien hebben ze diverse gebruiksproducten gemaakt van o.a. oude schorten, jassen, spijkerbroeken en natuurlijk bedrijfskleding. Naast de repurpose producten gaat Makers Unite ook kleding voor Texned Group repareren zodat deze een 2e leven krijgen.

100% circulair

Door gebruikt textiel te upcyclen dragen wij bij aan de weg naar een 100 procent circulaire textielketen en een groenere toekomst.