Per 1 februari wijzigt onze bedrijfsnaam van Texned naar TexNL.

Textielsortering

Fijnmazig sorteren van textiel met als doel hergebruik en recycling te scheiden
Flexibele inzameling
Transparante verwerking
Innovatieve oplossingen
CO2 neutrale inzameling
Video afspelen

Wat gebeurt er nu eigenlijk in een textielsortering?

Dit is het hart van onze onderneming en iets waar we uren over kunnen praten. Maar laten we proberen het kort te houden. In een textielsortering wordt handmatig onderscheidt gemaakt tussen herdraagbaar textiel en textiel wat gerecycled moet worden. Dit wordt dan weer verder onderverdeeld in 400 verschillende soorten. Zo zorgen we dat elk stuk textiel op de juiste plek terecht komt en we het maximale eruit halen.

Proces, soorten en afzet

Lossen

Bij binnenkomst worden de voertuigen op onze eigen (geijkte) weegbrug gewogen waarna er op de automatische stortband gelost kan worden. Het lossen duurt maximaal 20 minuten.

Opschonen

De stortband leidt het textiel naar een volgende band waar onze werknemers gelijk afval verwijderen en sorteren op o.a. schoeisel, accessoires, grote stukken textiel (zoals gordijnen), hard en zacht speelgoed.

Voorsortering

Tijdens deze stap worden de materialen op soort gesorteerd; jassen bij jassen, truien bij truien, broeken bij broeken, etc. Aan het einde van dit proces is het textiel verdeeld over 40 categorieën.

Fijnsortering

Na het voorsorteren gaan de verschillende categorieën per categorie naar één van de werkplekken op de fijnsortering om op kwaliteit en sub soort te worden gesorteerd. Dit wordt gedaan met onze beste mensen die hier specifiek voor zijn opgeleid en jaren ervaring hebben. Aan het einde van dit proces zijn er ruim 400 verschillende producten gemaakt die specifiek zijn voor de vraag vanuit de tweedehands kledingmarkt en recycling branche. Borging van de kwaliteit is vanzelfsprekend een vereiste.

Verpakken

Dit gebeurt afhankelijk van de kwaliteit in doorzichtige zakken, kleine balen of grote balen.

Afzet

Wij verkopen onze producten via eigen (online) winkels en ons wereldwijde netwerk van partners waarbij verkoop in Nederland de voorkeur geniet.

Samenwerking met onder andere;

Wil je meer weten over hoe wij ons steentje bijdragen
aan een schonere en circulaire textielketen?