Per 1 februari wijzigt onze bedrijfsnaam van Texned naar TexNL.

TEXNED Retail Solutions

Wij bieden een oplossing voor iedereen die met textiel werkt. Of je nu een retailer, designer of producent bent.

Invulling UPV
Transparante verwerking
Maatwerk
CO2 neutrale inzameling

Uitgebreide producentenverantwoordelijkheid Textiel (UPV Textiel)

We weten ondertussen allemaal wel hoe schadelijk de textiel producerende industrie is. De overheid ziet dit ook en wil daarom dat we meer textiel inzamelen, hergebruiken en recyclen. Tegelijk willen ze dat er minder nieuwe grondstoffen gebruikt worden en dat de productie minder vervuilend wordt. Daarom komen ze met de UPV Textiel die de producenten verantwoordelijk maken voor alles wat te maken heeft na afdanken van het product. Dit wordt nu nog door de Gemeenten gedaan en gefinancierd maar geeft geen impuls aan de textiel industrie om bijvoorbeeld de productie te veranderen waardoor textiel langer meegaat en makkelijker te recyclen is.

Mogelijke activiteiten:

Sortering en afzet

Door meer dan 30 jaar ervaring in het sorteren/verwerken van textiel weten wij als geen ander elk kledingstuk op de juiste plaats te krijgen. En omdat we begrijpen dat je een kledingmerk wilt beschermen zorgen wij dat het op een markt komt (bijvoorbeeld buiten Europa) waar het geen negatieve impact heeft.

Inzamelen in kledingwinkels

De afgelopen jaren hebben we samen met partners diverse pilots gedaan om te kijken wat het meest ideale inzamelmiddel in een winkel is en wat de meest ideale logistieke oplossing voor het inzamelen is. En de uitkomst van deze pilots is, er bestaat geen goed of fout, maatwerk is wat belangrijk is. Alle ervaring die we opgedaan hebben maakt ons een zeer geschikte partner voor modemerken en retailers om invulling te geven aan de eisen uit de UPV Textiel.

Transparant proces

We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen, wij doen niet aan greenwashing. Alles wat wij doen in de keten is inzichtelijk en zijn we open over. Onze jaarlijkse rapportages bevatten zelfs wat we met al het textiel gedaan hebben en waar het naartoe gaat, dit word gecontroleerd door middel van een onafhankelijke audit aan de hand van onze administratie.

Wil je meer weten over hoe wij ons steentje bijdragen
aan een schonere en circulaire textielketen?