Per 1 februari wijzigt onze bedrijfsnaam van Texned naar TexNL.

Scholen

Textiel inzamelen als school? Zo maken leerlingen al op jonge leeftijd op een laagdrempelige manier kennis met hergebruik en textielrecycling. Jong geleerd is oud gedaan! Het milieubewust maken van mensen is ons gezamenlijke belang.

Gratis vergroening
Duurzaamheid
Educatie
CO2 neutrale inzameling

Textiel eruit, Groen erin

We weten allemaal dat textiel produceren niet erg goed voor het milieu is met rivieren die zwart kleuren van de textielverf en de hoeveelheid zoet water die nodig is voor de productie. Maar dat de textiel industrie de op één na meest vervuilende industrie ter wereld is zal toch wat wenkbrauwen doen fronzen. Het belang om goed om te gaan met textiel en afgedankt textiel te scheiden is dus erg groot. Textielinzameling is een mooie manier voor leerlingen (en ouders) om kennis te maken met hergebruik en recycling en een steentje bij te dragen aan een betere toekomst.

Financieel

Textiel inzamelen is dus goed voor het milieu maar daarnaast levert elke ingezamelde kilo gebruikt textiel ook nog een vergoeding op die kan oplopen tot wel € 2000,– per jaar!

Tip! Stel een doel zoals bijvoorbeeld een speeltoestel of vergroening van het schoolplein en zet de benodigde financiële middelen om in hoeveel textiel daarvoor nodig is. Laat wekelijks aan de leerlingen weten hoeveel textiel er nog nodig is voor het doel. Dit zal de inzameling een flinke boost geven!

Textiel eruit, Groen erin

Een geveltuin, moestuin bakken of een verticale tuin tegen de wand van het gebouw en nog veel meer. Alles om van de betonnen speelplaats een groene jungle te maken en met ons project “Textiel eruit, groen erin” is vergroening op het schoolplein gratis in ruil voor het inzamelen van textiel! Klik hier voor meer informatie.

De 2300 liter textielcontainer

Onze textielcontainer neemt niet veel ruimte in beslag en is daarmee ideaal om op het schoolplein of het terrein van de stichting of vereniging te plaatsen. De container is goed zichtbaar, bestand tegen kattenkwaad en wordt handmatig geleegd (dus geen grote vrachtauto’s voor de deur). De container blijft ons eigendom en daarmee ook onze verantwoordelijkheid, u bent dus niet aansprakelijk voor eventuele schades door bijv. vandalisme.

Samenwerking met onder andere;

Wil je meer weten over hoe wij ons steentje bijdragen
aan een schonere en circulaire textielketen?