Per 1 februari wijzigt onze bedrijfsnaam van Texned naar TexNL.

Stichtingen

Textiel inzamelen als stichting? Niet alleen financieel aantrekkelijk maar ook maatschappelijk goed om te doen zodat zoveel mogelijk mensen kennis maken met het belang van hergebruik en textielrecycling. Het milieubewust maken van mensen is ons gezamenlijke belang!

Genereer inkomsten
Hergebruik en recycling
Bespaar tijd
CO2 neutrale inzameling

Maatschappelijke voordelen

We weten allemaal dat textiel produceren niet erg goed voor het milieu is met rivieren die zwart kleuren van de textielverf en de hoeveelheid zoet water die nodig is voor de productie. Maar dat de textiel industrie de op één na meest vervuilende industrie ter wereld is zal toch wat wenkbrauwen doen fronzen. Het belang om goed om te gaan met textiel en afgedankt textiel te scheiden is dus erg groot. Textielinzameling is een mooie manier voor jong en oud om kennis te maken met hergebruik en recycling en een steentje bij te dragen aan een betere toekomst.

Financieel

Textiel inzamelen is dus goed voor het milieu maar daarnaast levert elke ingezamelde kilo gebruikt textiel ook nog een vergoeding op die kan oplopen tot wel € 2000,– per jaar!

Tip! Stel een doel, iets waar de stichting voor staat en zet de benodigde financiële middelen om in hoeveel textiel daarvoor nodig is. Laat wekelijks aan de achterban weten hoeveel textiel er nog nodig is voor het doel. Dit zal de inzameling een flinke boost geven!

De 2300 liter textielcontainer

Onze textielcontainer neemt niet veel ruimte in beslag en is daarmee ideaal om op het terrein van de stichting te plaatsen. De container is goed zichtbaar, bestand tegen kattenkwaad en wordt handmatig geleegd (dus geen grote vrachtauto’s voor de deur). De container blijft ons eigendom en daarmee ook onze verantwoordelijkheid, u bent dus niet aansprakelijk voor eventuele schades door bijv. vandalisme.

Wil je meer weten over hoe wij ons steentje bijdragen
aan een schonere en circulaire textielketen?